1. kolo Poletne lige OOCT: Temelji za Letno Ligo OOCT so postavljeni!

Temelji za Letno Ligo OOCT so postavljeni. V mesecu aprilu smo na aplikaciji Strava ustanovili tekmovanje za vse kolesarje, pa naj so le uživači na kolesu, ali pa tekmovalno nastrojeni. V ligo Letna Liga OOCT so vabljeni prav vsi. Od 1.aprila do vključno 29.aprila smo naša kolesa poganjali po segmentu med Bogojino, Bukovnico in Motvarjevci. Segment je bil dolg 5,37km in je vseboval 2 vzpona. Prvi vzpon je bil v prvem kilometru s povprečnim naklonom 6%, nakar je sledilo kilometer ravnine, ter tik pred spustom še krajši klanček (»hupsl«). Spust je bil hiter, saj so hitrosti najboljših dosegale celo 70km/h. V vasi Bukovnica je bilo potrebno nekaj pozornosti, vsaj v križišču. Sledila je še polminutna vožnja po ravnini, potem je bil pred nami drugi vzpon. 750m klanec povprečnim naklonom 5,6% je marsikomu poboljšal (ali poslabšal) mesto na končni lestvici. Po prepeljanem drugem klancu pa nas je čakal le še hitri spust (spust na moč) do Motvarjevcev. Marsikdo je komaj čakal, da vse skupaj mine 😉

Zasluženo in pričakovano je prvi zmagovalec Segmenta postal Robert Hozjan, ki je že na začetku peljal v tempu, kateremu drugi niso bili kos. Drugo mest je osvojil Rok Horvat, tretje Simon Seči. Na koncu ju je ločila le sekunda. Končno lestvico si lahko ogledate med fotografijami.

V ženski konkurenci imamo 4 sodelujoče kolesarke. Zmagovalka Kristina Koter je bila na koncu za 3 sekunde hitrejša od drugouvrščenih, to sta bili Mateja Rems in Darja Horvat. Četrto mesto je dosegla Hana Hozjan, z majhnim zaostankom za 2. mestom (14 sekund).

Najbolj oblegani dnevi na segmentu so bili 6., 7 in 8. april, ter 24. in 25. april. Seveda nas je veliko čakalo ugoden južni ali jugozahodni veter 🙂 . Verjetno si prebivalci Bukovnice te dni niso mogli razložiti, kako to, da je naenkrat toliko kolesarjev, ki peljejo mimo njih. Sedaj si lahko oddahnejo, saj se meseca maja seimo na nov segment, v Prlekijo. Čas za doseganje rezultata imamo od 1.5.-30.5.2022.

Napisal: Dejan Mašič

Leave a Reply