2. KOLO: “Defibrilator ride” segment za drugo kolo je končan!

Poletna Liga OOCT, maj 2022

Naša kolesa smo ta mesec poganjali po Prlekiji, točneje po določenem segmentu s startom v Zg. Kamenščaku in ciljem pri gasilskem domu na Stari Cesti. Segment je bil dolg 5,61km in je v prvem delu vseboval nekaj »hupserjev«, bolj točno – kar 6 krat je bilo potrebno pošteno pritisniti na pedala. Vmes sta bili dve majhni priložnosti za kratek počitek (ali pa tudi ne). Ko smo v križišču zavili levo, nas je čakal bolj ali manj ravninski del s tremi kratkimi hupserji in tudi odseki, ki so se prevesili v negativni, kolesarjem prijazni naklon, na katerih pa si nikakor nismo oddahnili. Časa za počitek ni bilo, saj bi vsak zamujen obrat pedalov pomenil dragoceno izgubo časa. Pa naj gre le za sekundo ali dve, na končni lestvici so tokrat prav te malenkosti odločale o uvrstitvah za nekaj mest višje (ali nižje).

Po otipavanju segmenta v začetku meseca maja se je pravi boj razvnel od 20.maja naprej. Najbolj obiskan je bil 26.in 27.maja, ko so kolesarji lovili še zadnje dni za napad, ter opazovali čase drugih tekmovalcev, poizkusili izboljšati svoj čas za nekaj sekund in prehiteti kolesarja na tabeli pred sabo. Nekaterim je to zelo dobro uspelo.

 

Segment je spet imel pričakovan razplet kar se prvega mesta tiče. Zmagal je Robert Hozjan s časom 8:59. Drugo mesto je zasedel Simon Seči (9:14), kateremu je zmaga ušla iz rok (ali nog) na ravninskem delu segmenta. Na tretje mesto se je na zadnji dan tekmovanja uvrstil Rok Horvat, ki je dobro izkoristil poznavanje segmenta in tako skočil na tabeli za dve mesti višje. Četrti je tako na koncu Boštjan Horvat (9:28), ki je dokazal, da mu segmenti na moč (povprečno 422W) še kako ležijo. Na petem mestu je tokrat Dejan Mašič (9:32), ki pa ima absolutni rekord v povprečnem srčnem utripu na segmentu (192 BPM, max 199). Pod 10 minutami sta segment odpeljala še Robert Kardinar (9:36), in Marko Nemet (9:48), ki pa je na polovici segmenta imel kar 3. vmesni čas. Čestitke in zahvala tudi vsem ostalim nastopajočim, ki jih lahko vidimo zapisane v tabeli rezultatov. Vsak udeleženec si za svoj trud zasluži spoštovanje, saj vsi vemo, da v kolesarstvu in tekmovanji povezanih z njim dajemo (verjetno) vse od sebe 😀

V Ženski konkurenci so tudi tokrat nastopile vse 4 prijavljene kolesarke. Mateja Rems je za razliko od prvega segmenta tokrat bila na prvem mestu s časom 10:45. Darja Horvat je s časom 11:01 zasdla drugo mesto, Kristina Koter je za Darjo zaostala le za 4 sekunde. Hana Hozjan se je s časom 11:14 tokrat uvrstila na 4.mesto. Po prvi polovici segmenta, na ovinku levo in prehodu v ravninski del je Kristina imela 17s prednosti pred Darjo, ter 22s pred Hano. Drugo mesto je Kristina izgubila v zadnjih 40-ih sekundah, kakšnih 300m pred ciljem. Prednost Darje je na koncu narasla na omenjene 4s. Mateja je bila dominantna od samega začetka segmenta, nato je prednost v drugem delu segmenta le še obdržala. Čestitke vsem.

Prlekijo zapuščamo, selimo se na Goričko. Tokrat bo naš segment le »gorski«, brez ravnin, brez spustov. Več o njem pa v naslednji objavi, kjer bomo segment tudi predstavili z video zapisom 😉 

Leave a Reply